email it print it

ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΝΑΚΟΤΑ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: ΙΤΑΛΙΑ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1 – ΕΥΚΟΛΗ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10

ΧΡΟΝΟΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 10 ΛΕΠΤΑ (ΑΝΑΜΟΝΗ 6 ΩΡΕΣ!!!)

ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 2 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 ΛΙΤΡΟ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (35% ΛΙΠΑΡΑ)

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

1 ΛΕΜΟΝΙ

50 ml MARTINI BIANCO

ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Ή ΦΡΑΟΥΛΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΗ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΡΙΟΝΩΤΟ

ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ

ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ (ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη στη κατσαρόλα. Ανάβουμε τη φωτιά στο χαμηλό (για να μην μας πιάσει η ζάχαρη). Ανακατεύουμε κάθε λίγο μέχρι να δούμε ότι άρχισε να αχνίζει η κρέμα (όχι όμως να βράζει). Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. ρίχνουμε 6 φύλλα ζελατίνη. Αφήνουμε να αρχίσει να διαλύεται η ζελατίνη υποβοηθώντας με την κουτάλα. Προσέχουμε να μην πιάσει ούτε στη κουτάλα ούτε και στα πλάγια. Τέλος μόλις δούμε ότι έχει διαλυθεί πλήρως η ζελατίνη ρίχνουμε το Martini και ξίνουμε και λίγο από το φλούδι του λεμονιού (γδέρνουμε το λεμόνι με το πριονωτό μαχαίρι).

σβήνουμε τη φωτιά και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα (χωράει ακριβως) και αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει. Μετά το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ή ζελατίνα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 5,5 ώρες.

Για να ξεκολίσουμε την πανακότα από τη φόρμα του κεικ γεμίζουμε λίγο με ζεστό νερό το νεροχύτη μας και ρίχνουμε τη φόρμα μέσα (προσοχή μην πέσουν νερά στο γλυκό). Αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Πέρνουμε ένα πλατύ πιάτο και το βάζουμε ανάποδα (το πιάτο να κοιτάει τη φόρμα). Αναποδογυρίζουμε σιγά σιγά και η πανακότα είναι στο πιάτο μας!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Σερβίρουμε σε διαφανές μεγάλο πιάτο κύβους πανακότας στη μια γωνία του πιάτου και στο υπόλοιπο μέρος σχεδιάζουμε με το σιρόπι φράουλας ή σοκολάτα ή και των δύο μαζί.

 
  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ | ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ | ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΠΟΤΑ | ART & DESIGN | Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | |      
     
  ©2004-2017 www.tokafeneio.gr - Created by Intercube media