Skip to navigation Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική
  • Αρχική
  • Ποιοι είμαστε
  • Μενού
  • Blog
  • Κρατήσεις
  • Επικοινωνία
  • Ελληνικά
  • English

Καλώς ήλθατε

Σε κτίριο τουλάχιστον 400 ετών, στεγάζεται εδώ και χρόνια «Το Καφενείο». Κατά καιρούς ήταν κύρια κατοικία πολλών Ελλήνων γνωστών και μη. Αποτελείται από τον ισόγειο και τον υπόγειο χώρο του. Στο παρελθόν χωριζόταν κατά καιρούς σε δύο τμήματα, το μπροστινό του (μέχρι το τζάκι) και το πίσω (υπόλοιπο κομμάτι του οικοπέδου), αποτελώντας έτσι δύο ξεχωριστούς χώρους διαμονής. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στα προ-κατοχικά χρόνια, στο πίσω μέρος μαζεύονταν παιδιά και έπαιζαν, ενώ στο πίσω άκρο του είχαν οι τότε ιδιοκτήτες. κοτούλες.
Διαβάστε περισσότερα

Μεζέδες

Ανακαλύψτε τους μεζέδες μας

Γουρουνοπούλα στο φούρνο
Η δημοφιλής λυχουδιά από τη Μεσσηνία, από χοιρινό Ελληνικής εκτροφής, καθαρισμένη από το δέρμα της, σιγομαγειρεμένη για πάνω από 4 ώρες στο φούνο, στο πίατο σας συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας...Ρωτήστε μας
Σπιτικά Ντολμαδάκια
Φρέσκα αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι, κρεμμύδι, δυόσμο και μπαχαρικά. Μια πραγματικά μοναδική συνταγή.   Tip… το μυστικό στα ντολμαδάκια είναι η σωστή δόση φρέσκου χυμού λεμονιού.  
Κεφτέδες με Την Σάλτσα
Η συνταγή του κεφτέ έρχεται και μεταμορφώνει το πιάτο με τη διάσημη εδώ και χρόνια σάλτσα του Νικόλα. Ο πρώτος μας σεφ στο Καφενείο, έφερε μια συνταγή από τη μικρασιατική Ίμβρο ηλικίας πάνω από 100 έτη. Μια
Κεφτέδες
100% μοσχαρίσιος Ελληνικός κιμάς. Αρκετός φρέσκος δυόσμος, λεμόνι και αυγά αχυρώνα, μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά του, το κάνουν ίσως το πιο διάσημο πιάτο μας εδώ και χρόνια. Tip… ο κιμάς είναι το προϊόν που
Κοτόπουλο με φρέσκα και άγρια μανιτάρια
Μια συνταγή εμπνευσμένη από ένα λατρεμένο μαγαζί στη Κέρκυρα. Μπουκίες κοτόπουλο φιλέτο μαγειρεμένες με φρέσκα και άγρια μανιτάρια. Η ποιοτική γεύση του βασιλομανίταρου και η πολύπλοκη συνταγή μπαχαρικών με
Σαγανάκι Μαστέλο
Ψητό στη πλάκα σαγανάκι από τη Χίο. Η αρωματική του ένταση και η πολυπλοκότητα στην επίγευση του το κάνει μοναδικό.   Tip… το σαγανάκι Μαστέλο είναι μόνιμα στο κατάλογο μας από το 1999. Είμαστε από τους
Σφολιάτα Φέτα Μέλι
Φύλλο σφολιάτας γεμιστό με βαρελίσια πικάντικη φέτα και θυμαρίσιο Κρητικό μέλι.   Tip… η ποιότητα της φέτας και του μελιού είναι το απόλυτο μυστικό της συνταγής αυτής  
Σπιτική Μελιτζανοσάλατα
Παράγεται αποκλειστικά από μελιτζάνες ψημένες στη φλόγα. Η λιαστή ντομάτα της δίνει ανώτερη γευστική απόλαυση. Tip… το κρητικό μέλι που βάζουμε διώχνει τις εντάσεις και την κάνει ασυναγώνιστη  

Σαλάτες

Γευθείτε τις ξεχωριστές σαλάτες μας

Φακές Μαύρες
Μαύρες φακές σερβίρονται με φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.   Tip… η μαύρη φακή ονομάζεται beluga, λόγο της διατροφικής αξίας της είναι το χαβιάρι των χορτοφάγων  
Σαλάτα Τουρλουμπούκι
Η συσταγή μιας «μπερδεμένης» σαλάτας που οριοβατεί μεταξύ της μαρουλοσαλάτας και της αγγουροντομάτας, με τριμμένη φέτα από πάνω. Tip… αν και ακούγεται περίεργο, η σαλάτα αυτή ξεκίνησε από μια διατροφή για…
Κούπα
Παξιμάδι σε σχήμα πιάτου, γεμίζει με ντομάτα, κρεμμύδι, φέτα, κάπαρη, αγουρίδα και ελαιόλαδο.   Tip… ο φούρνος Αυγενάκης στο Τυμπάκι Κρήτης είναι ο πρώτος που έφτιαξε τη Παξιμαδόκουπα και έχει δίπλωμα

Γλυκίσματα

Για να σας γλυκάνουμε

Πανακότα noir
Ότι πιο εξαιρετικό σε γεύση. Η παιδικότητα συναντά τη γευστική απόλαυση του ενήλικου ουρανίσκου. Μια συνταγή από τα παλιά, επιστρέφει για λίγο καιρό.Μην τη χάσετε! 
Πανακότα
Πανακότα, το διάσημο Ιταλικό γλυκό. Μήπως ήρθε η ώρα να το μετατρέψουμε σε άλλη μία Ελληνική γαστρονομική πειραματική ιδέα για νέες ευρυματικές συνταγές; Πάντα η αιτία σε ένα πειραματισμό μας είναι κάτι που
Κρέμα Σοκολάτα με γαρνίρισμα τριμμένο μπισκότο
Η πανακότα εξελίσσεται και γίνεται βάση. Ο συνδυασμός της συνταγής αυτής με τη ποιοτική σοκολάτα Valhrona, κάνουν ένα εντελώς διαφορετικό γλυκό με πραγματικά απίστευτη γεύση. Tip… η σοκολάτα Valhrona, είναι η
Κορμός Σοκολάτας
Παραδοσιακή συνταγή κορμού με βιτάμ, σοκολάτα, μπράντυ Μεταξά, μπισκότα και φυστίκι Αιγίνης   Tip… ο κορμός είναι το σπιτικό γλυκό πολλών μεσογειακών λαών, με τις παραλλαγές του, που πολλές φορές

Εκδηλώσεις & Νέα

Για να μην χανόμαστε

25/01
Πιστοποίηση ελαιολάδου: ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Το επώνυμο ΠΟΠ Καλαμάτα, το Νο.1 ελαιόλαδο της χώρας, από το συνεταιρισμό Καλαμάτας, ήρθε και θα μείνει...Θα το γευτείτε, στις σαλάτες, στο μαγείρεμα, στις συνταγές μας!!!Καλή απόλαυση!
20/01
Κτήμα Αβαντις στο Καφενειο 23-29 Ιανουαρίου 2017
Αγαπητοί μας φίλοι καλημέρα και χρόνια πολλά. Από τις 23-29 Ιανουαρίου, Το Καφενειο, σε συνεργασία με το Κτήμα Αβαντις και τον ιδιοκτήτη του κτήματος Αποστολο Μουντριχα, δημιουργούν μια μοναδική εκδήλωση οίνου. Το
14/05
tripadvisor... Άλλη μια επικύρωση ποιότητας
Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κριτικής εστιατορίων στο κόσμο, με πάνω απο 100,000,000 κριτικές και με συνεχή ενημέρωση λόγω του τρόπου λειτουργίας του ιστοχώρου, μας τοποθέτησε το 2012 στα 20 καλύτερα εστιατόρια στην
Περισσότερα

Κρατήσεις

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα
για να κάνετε κράτηση.

:

Τοποθεσία

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Τηλ: +30.210.3246916
Διεύθυνση: Επιχάρμου 1 - Πλάκα
Ανοιχτά: 10 πμ - 1 μμ Δευ-Κυρ
E-mail: info@tokafeneio.gr

  • TripAdvisor
To Kafeneio © 2025.
Desktop Version Only
Development & hosting by InterCube media